Hirdetés

A Google védi a Samsungot a bíróságon



|

Ügyvédekkel és kártérítési összegekkel is szövetségese segítségére siet a Google.

Hirdetés

A jelentések szerint a Google igyekszik a szárnyai alá venni a szövetségesét a Samsung és az Apple bírósági csatájában. A webóriás az ügyvédi díjak mellett a kártérítés összegébe is beszáll négy szabadalmat illetően. A védelmet a Google egy korábbi megállapodás keretében ígérte oda a Samsungnak, amelyben a dél-koreaiak a Google alkalmazások androidos eszközökön való terjesztését vállalták. 

Hirdetés

A Samsung egyébként a korábbi tárgyalásokon már több Google-alkalmazottat is idézett tanúként az igazuk bizonyítására. Az is kétségtelen, hogy a Samsung és az Apple vitája közvetve bár, de tulajdonképpen a Google és az Apple csatározását szimbolizálja a rivális mobil operációs rendszereik (Android, iOS) miatt. 

Érdekesség, hogy a Samsung már hangot adott annak a félelmének is, hogy mit tenne, ha elveszítené a tárgyalásokat. Ebben az esetben mindössze 40 millió dollárt lennének hajlandóak kifizetni az Apple-nek, szemben azzal a 2 milliárddal, amit az Apple követel öt szabadalom megsértéséért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.