Hirdetés

A Google venné meg az AOL-t



|

Hirdetés

A Microsoft vezetői valószínűleg nem vérmedvékkel és csontvázakkal találkoznak rémálmaikban, hanem a Nagy Google Szörnnyel, aki egyre növekedő lábával összetapossa őket. Komolyra fordítva a szót, elemzők szerint is a Google a Microsoft mai legnagyobb ellenfele. Ezért is indultak meg azonnal a tárgyalások a redmondi szoftvercég részéről, mikor kiderült, az Államokban még mindig igen népszerű internetes vállalat, az AOL felkínálná magát eladásra: Gates és csapata azonnal terveket kezdett szövögetni az AOL és az MSN összeolvasztására.

Ha létrejönne egy Microsoft-AOL fúzió, talán visszanyerhető lenne némi piac és lehetőség az internet-piacon a szinte megállíthatatlanul növekvő Google-lal szemben. Lauren Rich Fine, a Merrill Lynch vezető elemzője szerint azonban nagy az esély arra, hogy a Google ttokban már kidolgozta azt a tervet, mely szerint az utolsó pillanatban "beelőz" és megvásárolja az AOL-t, így két legyet ütve egy csapásra: ő maga újra növekedne és további piacok felé nyithatna, míg a Microsoftot hihetetlenül visszavetné a világháló meghódításában.

Szintén fontos, hogy az AOL-lal fennálló jelenlegi partneri viszony évente 380 millió dollár megjelenését eredményezi a Google számláján, és ha a Microsoft kebelezné be az AOL-t, ez a jó viszony bizonyára azonnal elillanna - ezzel az összeggel együtt. Ha ugyanis az AOL keresőjét a jelenlegi Google motorról MSN-re cserélnék, üzleti szakemberek szerint akár 10 százalékkal is csökkenhetne a Google részvények értéke, valamint a keresőcég éves bevételének 12 százaléka szállna el a szélben.

A fontosabb elemző cégek szinte egyöntetűen úgy vélik, a Google nem engedheti meg magának, hogy ne lépjen. Meglátjuk...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.