Hirdetés

A gyenge euro visszafogja a PC eladásokat



|

Hirdetés

Így aztán a hardvergyártók is más piacokra összpontosítják figyelmüket.A Gartner Group által a héten közzétett jelentés szerint a harmadik negyedévben 8,1 millió PC-t értékesítettek Európában, ami 9,9 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket. Csakhogy a várakozások legalább 10-12 százalékos növekedésre vonatkoztak, s igen messze vannak a tavalyi kivételes 23 százalékos növekedéstől. A Gartner a korábbi 11-12 százalékos egész évre szóló növekedési előrejelzését is 9 százalékra módosította.

Miközben a két legnagyobb európai PC-vendor, a Compaq és a Dell csak a szintentartást, sőt a visszaesést tudta számba venni, az IBM, a HP és a Gateway a jelzett trendnél gyorsabb eladási növekedést produkált. A gyenge euró és az erős dollár az európai vállalati szektor profitrátáját leszorította, s ez a legnagyobb piacot képoező vállalati vásárlókat a beruházásaik elhalasztására ösztönzi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.