Hirdetés

A hackerek is gyenge jelszavakat használnak



|

Mindenki úgy gondolta, hogy a hackerek mindenben profik és őrzik a kilétüket, ám kiderült, hogy ők is ugyanolyan jelszavakat használnak, mint mi.

Hirdetés

Egy informatikai biztonsági cég, az Avast legújabb kutatásában azt vizsgálta, hogyan védik a rendszereiket a hackerek. A kutatásból kiderült, ők is ugyanolyan egyszerű jelszavakat használnak, mint bárki más. A szakemberek közel 40 000 jelszót vizsgáltak meg: az eredmények különösen meglepőek voltak.

Hirdetés

A legnépszerűbb jelszónak meglepő módon a „hack” bizonyult. Az átlagos password csakúgy, mint a felhasználók nagy részénél, 6 karakteres volt; a 40 000-ből csupán 52 állt 12 van annál több betűből illetve számjegyből. 58 százalékuk csak az angol ábécé kisbetűit tartalmazta, 20 százalékukban volt valamilyen szám, 5 százalékban nagybetű, és mindössze 6 százalékukban volt valamilyen speciális karakter, de ezek között is a „.” dominált.

A biztonsági szakemberek kivétel nélkül azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy használjanak minél hosszabb, többféle karakterből álló jelszavakat, de mint kiderült erre sok esetben még a számítógépes bűnözők sem figyelnek. A hackerek valószínűleg azért nem használnak bonyolultabb kifejezéseket, mert nem félnek attól, hogy megtámadják őket, vagy éppen direkt nem alkalmazzák a valódi jelszavukat az ilyen tevékenységeknél. Akárhogy is a hackerek nem védik olyan elhivatottan a kilétüket, mint ahogy ezt eddig feltételeztük róluk.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.