Hirdetés

A Hitachi befektetése Kínában a mobiltelefon-gyártás támogatására



|

Hirdetés

A 12 millió dolláros költséggel alapított vegyes vállalat a mobiltelefon-chipek mellett DRAM-okat is gyártani fog. Az utóbbiak azonban már főleg az exportpiacokon találnak vevőre. A japán high-tech cégek egyre nagyobb aktivitást mutatnak Kínában. Legutóbb – szintén a növekvő mobiltelefon-piac igényeinek szem előtt tartásával – az NEC létesített gyárat 35 milliárd yenes költséggel. Az országban 41 millió új előfizetést regisztráltak 2000-ben, s ez a szám az idén valószínűleg a kétszeresére nő. A bővülés az 1,25 milliárd lelkes piacon minden bizonnyal tovább folytatódik, s az NEC becslése szerint a kínai félvezető üzlet forgalma a tavalyi 900 milliárd yenről 2002-re 1400 milliárd yenre fog emelkedni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.