Hirdetés

A Hitachi felturbózza merevlemezeit



|

Hirdetés

Ilyenek például a digitális zenelejátszók; az egységek méretének lekicsinyítésével, és a kapacitás növelésével pedig a gyártók egyre kisebb és sokrétűbb eszközöket készíthetnek majd. Jelenleg a Hitachi legnagyobb kapacitású Microdrive-ja 4 gigabájtnyi adat tárolására képesek, míg az év második felére várható új egységek már 8, illetve 10 gigabájt adat tárolására lesznek képesek - mondta el Bill Healy, a HGST termékstratégiai és marketing-alelnöke. A megnövekedett tárhely mellett a meghajtók mérete 20 százalékkal fog csökkenni. A helycsökkenés egyik legnagyobb oka a Compact Flash-interfész ZIF (zero insertion force) konnektorra való lecserélése, amely közkedvelt az elektronikai cikkek gyártóinak körében.




A jelenleg bármely eszközben, amelyben 5 gigabájtnál nagyobb tároló-kapacitásra van szükség, a nagyobb, 1.8-hüvelykes meghajtót kellett használni. A kisebb meghajtók előnyei nyilvánvalóak, ha szemügyre vesszük az Apple Computer iPod-ja és iPod Mini-je közötti különbséget. A Hitachi egyik konkurense, a Cornice a CES-en fogja bemutatni az egyhüvelykes meghajtóinak 3 gigabájtos változatának terveit. A Hitachi az 1.8 hüvelykes merevlemez-családjánál is hasonló hely-megtakarítási változtatásokat tervez; így az idei év második felében meg fognak jelenni a gyártó 49 grammos, ZIF csatlakozóval ellátott egységei. Az egytányérú meghajtók 30-40, míg a kéttányérú meghajtók 60-80 gigabájtnyi adat tárolására lesznek képesek, és jobb rázkódásvédelemmel is ellátják őket. A Hitachi szerint a 3.5-hüvelykes kategóriában nagyobb kapacitást fog kínálni, mint bármelyik konkurense. Az új, 500GB-os meghajtóit a digitális videó-felvevőkbe szánja a cég, és az év első negyedétől lesznek kaphatók; a cég két további modellje 80, illetve 250GB tárolókapacitással rendelkeznek majd.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.