Hirdetés

A HP átvállalja a felelősséget



|

Hirdetés

Aki október 1-től a HP-tól vásárol linuxos rendszert, azokat a HP mentesíti az SCO estleges jogi fellépésétől. A HP szerdai bejelentése értelmében linuxos ügyfelei megállapodást írhatnak alá, amellyel lehetővé teszik, hogy a cég jogi képviselője képviselje őket a bíróságon, amennyiben az SCO pert indítanak ellenük. A mentesítést azok az ügyfelek kapják meg, akik közvetlenül a HP-tól szerezték be Linux disztribúciójukat, és érvényes támogatási szerződésük van a céggel.

A támogatási szerződéssel nem rendelkezőkre nem vonatkozik az ajánlat, és azok egy részére sem, akik módosították a Linuxot vagy viszonteladótól szerezték be rendszereiket - esetükben a cég eseti alapon dönt a mentesítés megadásáról. Az SCO-nál megelégedéssel nyugtázták a hírt, mivel azt ügyük jogosságának elismeréseként értelmezték. „Azt hiszem, ezzel meglehetősen erős üzenetet küldtek a Linux felhasználóknak, hogy a Linux nincs ingyen”, fogalmazott Blake Stowell, az SCO szóvivője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.