Hirdetés

A HP Magyarország 28 százalékkal magasabb árbevétellel zárta évét



|

Hirdetés

pénzügyi évben elért nettó árbevétele 28%-kal magasabb az 1999. pénzügyi év eredményénél. A vállalat szinte minden szektorban kétszámjegyű árbevétel-növekedéssel dicsekedhet. A képkezelési- és nyomtatórendszerek szegmensében közel 10 százalékkal emelkedett az árbevétel az előző évhez képest. A többfunkciós termékek területén megkétszerezte, a digitális képalkotásnál pedig megkilencszerezte az 1999. pénzügyi évben elért árbevételét a hp Magyarországon.
A stagnáló magyar lézernyomtató-piacon 10%-os növekedést könyvelhetett el. A hp részesedése a tintasugaras nyomtatók piacán több, mint 50%, 2000-ben az értékesített tintasugaras nyomtatók száma 32 százalékkal volt magasabb az előző évi eredménynél. A 2000. pénzügyi évben a vállalat több, mint 110.000 nyomtatót adott el.
A UNIX-szerverek eladásából származó árbevételt megduplázta a HP Magyarország. A nagyvállalati adattárolási termékek értékesítéséből eredő bevétel több, mint 80 százalékkal emelkedett. A személyi számítógépek értékesítésének árbevétele közel 50 százalékkal nőtt, a HP részesedése az asztali PC-k piacán 10% (második legnagyobb szállító), a noteszgépekén 7,5 (ötödik legnagyobb szállító), a PC-alapú szerverekén pedig 20% (második legnagyobb szállító). Az üzleti PC-k teljes piacán a HP a második: 2000-ben csaknem 20.000 asztali és mobil személyi számítógépet, illetve netserver-t értékesített.
A világszerte 88.500 dolgozót foglalkoztató Hewlett Packard éves összbevétele a 2000-es pénzügyi évben elérte a 48,8 milliárd dollárt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.