Hirdetés

A HP megvette a Compaqot 25 milliárd dollárért



|

Hirdetés

A Hewlett-Packard Co. hétfõn bejelentette, hogy a társaság megvásárolta a Compaq Computer Corporationt, létrehozva ezzel egy 87,4 milliárd dolláros óriáscéget. A megállapodás értelmében a Compaq Computer részvényesei minden egyes Compaq részvényükért 0,6325 részvényt fognak kapni az újonnan létrejött óriáscégbõl, amellyel a Compaq megvásárlásának értéke mintegy 25 milliárd dollár. Mindez azt jelenti, hogy a Compaq részvényesek új részvényei hozzávetõlegesen 19 százalékkal többet fognak érni a jelenleginél. A HP részvényesek 64, a Compaq részvényesei pedig 36 százalékban fogják birtokolni az új céget, amelynek neve továbbra is Hewlett-Packard marad. "Egy, az IT ipar számára óriási megpróbáltatásokkal teli idõben ezzel az egyesüléssel vezetõ szerephez jutunk. A két cég együttesen évekre meg fogja határozni az ipar arculatát" - mondta Carly Fiorina, aki 1999 óta a HP vezérigazgatója, és aki az új céget is vezetni fogja. A két cég egyesülése a jövõ év elsõ félévében fejezõdik be. Az újonnan létrejövõ HP át fogja venni a piacvezetõ szerepet a Dell Computertõl, mint a világ legnagyobb számítógép gyártója. A Dell idén tavasszal szerezte meg a címet a Compaqtól. Az új cég emellett az eddiginél jóval komolyabb konkurenciát fog jelenteni a piacvezetõ SUN Microsystems-nek és az IBM-nek a szerverpiacon. Mind a HP, mind a Compaq elsõsorban az Intel Itanium-alapú szerverekre specializálta magát az utóbbi idõben. Az új HP a jövõben 160 országban lesz jelen, és mintegy 145 ezer alkalmazottat fog foglalkoztatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.