Hirdetés

A HP nyakában a Lenovo



|

2011. utolsó negyedévében halványan, de gyengült a PC-s piac.

Hirdetés

A merevlemezek hiánya és belassult gazdaság a PC-piacon is éreztette a hatását, ugyanis 2011. utolsó negyedévében ha halványan is, de csökkent az eladások száma. Összesen 92,7 millió gép talált gazdára, ami éves összehasonlításban 0,2 százalékos csökkenést jelent. Ennek ellenére 2011-ben 1,6 százalékkal sikerült növelni az eladások számát, 2010-hez viszonyítva.

 

A legutóbb vizsgált negyedévben továbbra is tartja elsőségét a piacon a HP, a 15,1 millió eladott PC-jével a szektor 16,31 százalékát birtokolja. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a HP bár első maradt, az egy évvel korábbi adatokhoz képest 15,93 százalékkal csökkent a részesedése. Szorosan mögötte a Lenovo a második, 14,04 százalékkal - ők az utóbbi egy év alatt javítani tudtak, méghozzá plusz 36 százalékkal. A harmadik a Dell, 12,91 százalékos részesedéssel.

 

Az eladások tekintetében szebb napokat is látott Acer a negyedik, 9,7 millió PC-vel, ami 10,56 százalékot tesz ki a piacból. Az ötödik az ASUS, 6,2 millióval, ami 6,73 százaléknak felel meg. Az IDC előrejelzései szerint 2012. elején további gyengülés várható a piacon, amit viszont a második félév javulása kompenzálhat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.