Hirdetés

A HP oroszlánrészt vállal az újrahasznosításban



|

Hirdetés

A HP célja, hogy 2007-re globálisan 500 millió kilónyi elektronikai terméket és nyomtató kiegészítőt ártalmatlanítson, miután tavaly 45 millió kilót dolgozott fel, közölte szerdán Denise Rennmann, a cég szóvivője.

Mióta a HP 1987-ben elindította újrahasznosítási programját, a cég összesen 226 millió kilónyi elektronikai hulladékot ártalmatlanított. E szám nem tartalmazza azt a sokmillió terméket, melyet ő és partnerei felújítanak, újrafelhasználnak, elajándékoznak vagy újra értékesítenek.




Az ártalmatlanítási képességek fokozása egybeesik azzal a ténnyel, hogy az Európai Bizottság most végzi az utolsó simításokat elektromos és elektronikus hulladékokkal (WEEE) kapcsolatos direktíváján, amely a gyártó kötelezettségévé teszi, hogy visszavegye és ártalmatlanítsa az általa eladott elektromos és elektronikai berendezéseket, illetve kedvezményekkel serkenti, hogy az ilyen eszközöket eleve a környezetre jobban odafigyelve tervezzék.



A HP egy új kísérleti újrahasznosítási akciót indított a németországi Reutlingenben, ahol a cég a város „zöld pontjain” szerdától konténereket helyezett el, hogy „jobban megismerjük e program városi logisztikáját, és hogy megtudjuk, milyen korú és típusú eszközöket adnak le az emberek, s hogy ezek közül mennyi a mi termékünk”, magyarázta Rennmann. A cég tavaly megnyitotta az első tintapatron ártalmatlanító üzemét a németországi Turnauban, s a közelmúltban a sindelfingeni Mediamarkt áruházban egynapos akciót szervezett, ahol a vásárlók visszavihették kiöregedett IT termékeiket, melyekért utalványt kaptak új HP termékek vásárlásához. 20 európai piacon a HP már megkezdte azt is, hogy bérmentesített borítékot mellékel LaserJet és tintasugaras nyomtatói festékpatronjai mellé, hogy az üres patron a felhasználó visszaküldhesse.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.