Hirdetés

A japán rendőrség letiltatná a Tor használatát



|

Már ha a felhasználó visszaél az anonimitással, viszont ezt lehetetlen kideríteni.

Hirdetés

A bűnüldöző szervek döntéshozói világszerte rendszeresen mosolyt tudnak csalni a geekek arcára a különféle webes technológiák működésének nem ismeretéből fakadó, meglehetősen suta és betarthatatlanan döntéseikkel, ám a japán rendőrség illetékesei most a szokásosnál is nagyobb bakot lőttek.


A The Mainichi portál beszámolója szerint az ország rendőrségének elege lett a Tor hálózatból, hiszen a szoftverrel a legtöbb esetben gyakorlatilag lenyomozhatatlanokká válnak a felhasználók, éppen ezért is rendkívül népszerű a bűnelkövetők körében. Az eddigi tapasztalatok alapján a rendőrség nemrég felszólította az internetszolgáltatókat, hogy amennyiben az ügyfeleik visszaélnek a rendszer anonimitásával, akkor tiltsák le egyénenként a használatát.


Ezzel rögtön két súlyos probléma is akad: a protokoll rugalmassága miatt technikailag nehezen kivitelezhető a blokkolás, ráadásul az erős titkosítás miatt a szolgáltatók egyszerűen nem tudják dekódolni a Toron keresztül folyó kommunikációt, így nem is tudhatják, hogy az ügyfél vajon visszaél-e az anonimitással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.