Hirdetés

A kalózok mellé álltak az internetszolgáltatók



|

A The Pirate Bay blokkolása a szolgáltatók szerint nem legális.

Hirdetés

A jogvédő szervezeteknek sikerült elérniük, hogy számos európai országban blokkolják a The Pirate Bay torrentoldalt. Most egy internetszolgáltatókból álló holland csoport megelégelte a jogvédők hadjáratát. Azt mondják, a blokkolás szembemegy az európai uniós törvényekkel. 

Hirdetés

A szolgáltatók az összes európai kalózellenes szervezetet bírálták, szerintük ugyanis a DNS-és IP-alapú blokkolás nem hatékony, ráadásul megtagadja az előfizetőktől, hogy szabadon hozzáférjenek az információkhoz. Mi több, azt állítják, az egész ügy és az internet cenzúrája az EU-s törvényekkel áll szemben. 

A Ziggo és az XS4ALL ügyvédei azt is megemlítették a bíróságon, hogy nem árt emlékezni: Amerikában a SOPA és a PIPA is megbukott. Szintén felhívták rá a figyelmet, hogy miközben a teljes oldalt blokkoltatják, több százezer eleve ingyenes, legálisan beszerezhető fájltól is eltiltják az embereket. Az ügyvédek néhány tanulmányt is mellékeltek, amelyek arról szólnak, hogy a szolgáltatók blokkolásai egyáltalán nem hatékonyak a valóságban - magyarán értelmetlenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.