Hirdetés

A Kazaa felel a felhasználói jogsértésekért



|

Hirdetés

A Kazaa továbbra is működhet, amennyiben eleget tesz két feltételnek. Az egyik, hogy a kliensprogramot úgy kell módosítani, hogy az kizárjon bizonyos kulcsszavakra történő kereséseket, valamint a Kazaa kliensprogramon belül működő Altnet keresőt is át kell írni, hogy azzal ne lehessen szerzői jogvédett művekre keresni.


Wilcox bíró szerint a Kazaa készítői eddig semmilyen lépést nem tettek annak érdekében, hogy elejét vegyék a jogsértéseknek, sőt, maguk is jogsértésre biztatták a felhasználókat és nyilatkozataikban támadták a zeneipart. A Kazaa védői azzal érveltek, hogy a peer-to-peer alapon működő fájlcserélő hálózatból technikailag lehetetlen kizárni a jogvédett anyagokat.

A bíró elutasította a zenekiadók azon vádjait, amely szerint a Kazaa-felhasználók összeesküvést követtek volna el annak érdekében, hogy tömegesen megsértsék a törvényeket, illetve hogy a Sharman Networks vezetői és alkalmazottai maguk törvénysértő tevékenységet folytattak volna.

A zenekiadók tehát csatát vesztettek az egyik legismertebb fájlcsere-hálózat elleni jogi háborúban, azonban nem érték el legfontosabb céljukat, a Kazaa bezáratását. A Kazaa mögött álló Sharman Networks már évek óta áll a lemezkiadók jogi céltáblájának középpontjában. A Kazaa egykoron a legnépszerűbb fájlcserélő volt, a lemeztársaságok szerint a hálózat felhasználói naponta többmilliószor sértették meg a szerzői jogokat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.