Hirdetés

A Kazaa készítője beperelte a RIAA-t



|

Hirdetés

A múlt héten a Sharman Networks azzal vádolta meg a RIAA-t és több más szórakoztatóipari céget, hogy az általuk nem terjesztett Kazaa Lite verziót engedély nélkül töltötték le - vagyis valójában feltörték -, és ezt használták arra, hogy levadásszák a Kazaa felhasználókat, akik ellen ők akartak szerzői jog sértésért pert indítani. Alan Morris, a Sharman ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a Media Defender jogsértő fejvadász cég képviselője a Kazaa Lite kalóz verzióját használva mutatta be a kongresszusi meghallgatáson, milyen típusú fájlokat csereberélnek a Kazaa felhasználói. „A Sharman Networks új keletű csodálata, amivel a szerzői jognak adózik, hogy finoman fogalmazzunk, ironikus”, olvasható a RIAA közleményében. Morris szerint ugyanilyen ironikus, hogy „valaki képes beperelni egy 12 éves kislányt szerzői jogsértésért, maga is durván fittyet hány a szerzői jogra”.

Morris továbbmegy: még ha a RIAA a jogtiszta Kazaa Media Desktop szoftvert is használta volna, amit a Sharman terjeszt, akkor is megsértette a végfelhasználói licencmegállapodást, amikor állítólagos illegális zenecserélők lenyomozására használta fel. A végfelhasználói szerződés ugyanis megtiltja, hogy a felhasználó a szoftvert a forgalom megfigyelésére vagy egyéni felhasználókkal kapcsolatos információgyűjtésre használja fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.