Hirdetés

A Kazaa letiltotta egy klónját



|

Hirdetés

A hétvégén több ezer Kazaa Lite K++ felhasználó tapasztalhatta, hogy szinte mindegyik letöltő hely, amely az alkalmazást használta, eltűnt, miután a Sharman több száz internetszolgáltatónak helyezett kilátásba pert a Digitális Millennium törvényre hivatkozva, amennyiben nem tüntetik el a programot webhelyeikről. Neve ellenére a Kazaa Lite K++-nak semmi köze nincs az igazi Kazaa programhoz, csupán egyike a piacon lévő sok könnyített fájlcsere alkalmazáscsomagnak. A könnyű verziók segítségével a felhasználók elkerülhetik a Sharman féle Kazaa szolgáltatáshoz telepített kém és reklám szoftvereket, de ami még ennél is fontosabb, ingyenesek.

Az akcióban sokan újabb kísérletet látnak az ausztrál cég részéről, hogy törvényesítse a letöltési programot. Idén már rászorította a Google-t, hogy vegye le a Kazaa Lite felé mutató linkeket, novemberben pedig kampányt hirdetett az Altnettel közösen, amelyben a fájlcserélőket a legitim tartalmak megvásárlására buzdította. Bár a Kazaa Lite még bizonyos webhelyekről letölthető, a szakértők szerint minimális a valószínűsége, hogy rendesen működjön, ha működik egyáltalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.