Hirdetés

A kereső-cégek begyűjtik a szakembereket



|

Hirdetés

Csak a Google és csak az idei második negyedévben 230 mérnököt szerződtetett, ráadásul a legtöbbet más cégek jó pozícióiból sikerült átcsábítani. A legnagyobb "szerzemények" közé tartozott Luis Monier, aki az eBay keresésekért felelős igazgatója volt, vagy Kai Fu Lee, aki a Microsofttól érkezett, és a redmondi vállalat be is perelte "átállása" miatt a Google-t.

A Yahoo sem tétlenkedik, hozzájuk is olyan ismert nevek kerültek, mint Larry Tesler, az Amazon volt vásárlási ügyekért felelős igazgatója, vagy Prabhakar Raghavan, aki a Verity kereső cégtől érkezett, de korábban az IBM azóta leállított, Clever nevű keresőjén dolgozott.

Az IBM-ből kifejezetten sokan váltanak a Yahoo-hoz, a legfissebb "átülő" a napokban Andrew Tomkins volt. A Nagy Kék egyelőre nem kommentálta az átigazolások okait. Raghavan szerint a Yahoo sokkal jobb környezetet és hátteret biztosít a keresésekkel kapcsolatos kutatásaihoz. Ugyan az IBM legtöbb kutatását szabadalmak védik, a fejlesztő szerint még nagyon sok kutatási irány létezik, melyen elindulhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.