Hirdetés

A kirekesztett rendszergazda esete



|

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban felmerülhet az a gond, hogy a listán nem szerepel a rendszergazda, noha a telepítés során a Windows létrehoz egy ilyen nevű felhasználót, és megkérdezi tőlünk a jelszót. Ez korábban nem jelentett problémát, hiszen bejelentkezéskor mi gépelhettük be a felhasználó nevét és jelszavát, de itt egészen más a helyzet.




Valahogy így fest a Windows XP bejelentkező képernyője

Ezúttal két megoldás közül is választhatunk. Az első és egyben legegyszerűbb, hogy az üdvözlőképernyőn kétszer megnyomjuk a [Ctrl]+[Alt]+[Del] billentyűket, és máris megjelenik a Windows 2000-ből ismert régi bejelentkezőpanel, a felhasználói név és jelszó megadásának lehetőségével. A másik, hosszú távú megoldást a Start -> Vezérlőpult -> Felhasználói fiókok modul rejti.

Előbb kattintsunk A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása sorra, majd a megjelenő oldalon vegyük ki a pipát Az üdvözlőképernyő használata feliratú sor előtt látható jelölőnégyzetből. Mint látható, a gyors felhasználóváltást is fel kell áldoznunk, ám innentől kezdve mindig a klasszikus bejelentkezőpanel fogad majd minket.



Biztonságosabb, ha kikapcsoljuk az Üdvözlőképernyőt
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.