Hirdetés

A konzolháború egyértelmű nyertese eddig az AMD



|

Beérett a munka gyümölcse, a vállalat újabb profitábilis negyedévet zárt.

Hirdetés

Technikai szempontból hallatlan helyzet állt elő a játékkonzolok piacán, ugyanis az AMD mindhárom meghatározó termékben jelen van: a PlayStation 4 és XBOX One gépekbe tulajdonképpen APU-kat (processzort és grafikus processzort), míg a Wii U-ba csak GPU-t szállít a vállalat. Főként az első kettő nevezhető komoly üzletnek, lévén a Nintendo eszköze jóval a várakozásokon alul teljesít.

Hirdetés


Az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése szerint a tavalyi év utolsó negyedévében 1,589 milliárd dollár bevétel mellett 89 millió dolláros nyereséget sikerült elkönyvelni, amely egyértelmű javulás a harmadik negyedév 1,461 milliárd dolláros bevételéhez és 48 millió dolláros profitjához képest. A komplett tavalyi év ettől függetlenül veszteséges volt, 5,299 milliárd dollár bevétel és 74 millió dollár mínusz a vállalat mérlege.


A tavalyi utolsó negyedévben a grafikus processzorokat gyártó divízió húzta fel az AMD mérlegét, ugyanis az 865 millió dollár bevétel mellett 121 millió dollár profitot termelt, meglepő módon a játékkonzolokba szállított összes alkatrész ehhez a részleghez van számolva. Az eddigiekből sejthetően a CPU / APU / mikroszerver üzletág már nem hasított, bár a 722 millió dollár bevétel melletti 7 millió dolláros veszteség alapján nem reménytelen a divízió.


(Forrás: Ars Technika | Fotó: Mike Babcock)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.