Hirdetés

A következő nagy üzlet: biometrikus azonosítás



|

Hirdetés

A valóságban is vannak jó kezdeményezések ebben, a biometrikus azonosításnak nevezett üzletágban, amelyek már elég olcsóak, hogy a technológia széles körben elterjedhessen.

A biometrikus védelem sokkal erősebb, mint a jelszavas kódolás, mert a biológiai információk teljesen egyediek és illetéktelenek számára igen nehéz a reprodukálásuk. Az Identix ujjlenyomat leolvasó rendszere például, amelyet először egy Compaq notebookba installálva hoztak forgalomba, ma már csak 179 dollárba kerül. Azok a cégek, például a nagy biztosító társaságok, amelyek üzletkötői igen értékes adatokkal teletömött hordozható számítógépekkel kénytelenek egész nap házalni, igen nagy népszerűséget jósolnak az ujjlenyomatos védelemnek.
Egy másik cég az Iridian az írisz-szkennelésre esküszik. A céget nyolc évvel ezelőtt hozták létre a Genaral Electric 33 millió dolláros befektetésével, s ma már olyan vevőket tudhat magáénak, mint a HP, British Telecom, a Lockheed Martin, vagy éppen az amerikai államkincstár. A cég szerint a rendszerén még sohasem sikerült illetékteleneknek áthatolni.
Hasonló biztonságot ígér a chicago-i Veritel of America is, amely mind kliens, mind szerver oldali megoldásokat értékesít a hang alapján való azonosításra. A szerverre telepített védelemért nem egészen ötezer dollárt és ezer felhasználónként további egy dollárt kér. A szerver-szoftver mindenféle operációs rendszeren fut, s képes a hang azonosítására telefonon, PDA-n és interneten keresztül. A rendszert máris megvette a British Petroleum és az EDS is.
A szakemberek jóslata szerint a következő generációs biometrikus azonosítás az ATM-ekben fog megjelenni a közeli jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.