Hirdetés

A küldő ujjlenyomatával az e-mail áradat ellen



|

Hirdetés


A kaliforniai szolgáltató hivatalosan kedden a washingtoni ISPCon konferencián jelenti be feljavított e-mail védő szolgáltatását, a Total Protection 2.0-t, amely az úgynevezett. Email Fingerprint technológiát is magában foglalja, amely megkímélheti a felhasználót, hogy a levélszemetelők által ellopott címével kiküldött leveleket az ő címére küldjék vissza. A szolgáltató az új funkciót az e-mail üzenetek „eredet vizsgálataként” jellemzi. A cég ugyanis minden hálózatáról kimenő e-mail fejlécét egyedi „aláírással” látja el, amelyet szimmetrikus titkosító kulccsal hoznak létre a felhasználó személyazonosságára, az e-mail küldési idejére és egyebekre vonatkozó információkból, magyarázza Wayne Lewis, az Ebeyone.net főtechnológusa.




A külső e-mail kiszolgálók a visszaküldött levelek esetében általában visszaküldik a fejlécet, és sokszor az üzenet egy részét is, így az Everyone.net az aláírás meglétéből vagy hiányából meg tudja állapítani, hogy az e-mail üzenetet valóban felhasználója küldte-e el. John Levine, az IETF Antispam kutatócsoportjától arra hívja föl a figyelmet, hogy az Email Fingerprint esetleg megakadályozza azoknak az e-maileknek a visszaküldését is, melyet valóban a felhasználó küldött el - ugyanis kiszolgálója válogatja, mit távolít el a visszadobott levelekből. Ha véletlenül épp az „ujjlenyomatot”, akkor az Everyone.net kiszolgálója nem engedi keresztül a visszadobott levelet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.