Hirdetés

A legbénább ellopott LinkedIn jelszavak listája



|

Közel 6,5 millió felhasználó jelszavához jutottak hozzá a hackerek a LinkedIn feltörésével, persze megint kiderült, mennyire nem figyelnek a felhasználók saját biztonságukra. A legbénább jelszavak toplistája következik.

Hirdetés

Június 6-án a 150 millió regisztrált felhasználóval rendelkező LinkedIn rendszerét hackerek törték fel, a cég elnézést kért a kellemetlenségekért, ugyanakkor mindenki számára azt tanácsolta, hogy cserélje le a jelenlegi jelszavát: méghozzá egy erősre, amit legalább negyedévente szintén megváltoztat. A felhasználók nagy része még egy ilyen támadás után sem gondol bele, hogy mennyire fontos személyes adataink védelme, nekik szeretnénk most ismét jelezni, méghozzá azzal, hogy bemutatjuk a leghülyébb jelszavak listáját.



A Zoomsphere legfrissebb adatai szerint Magyarországról kb. 230 ezren használják a LinkedIn rendszerét, emiatt nem árt figyelni, hogy legalább a nemzetközi típushibákat ne kövessük el. Természetesen az "1234", illetve az "12345" előkelő helyet foglalt el, de a "link" (érted: LinkedIn), illetve a "work" sem maradhatott ki a listából. Érdekes módon a vallási áhitat is erőteljesen jelen van a jelszó megadásánál, így a "god", az "angel" és a "jesus" sem maradt le a listáról, persze azért a jól bevált "sex" is jelen van a legnépszerűbb jelszavak listáján.

Ha mindezek fényében kíváncsi vagy arra, hogy a te fiókodat feltörték-e, akkor íme egy kis segítség az ellenőrzéshez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.