Hirdetés

A legjobb ingyenes programok 1.



|

Ha az ember nem sajnálja az időt, hogy online szolgáltatásokhoz forduljon, vagy letöltéssel fáradozzon, számos hasznos alkalmazást találhat a weben.

Hirdetés

Ingyenes. Igazi mágikus kifejezés a letölthető szoftverek és online alkalmazások folyamatosan táguló világában (és persze a laposodó pénztárcák világában). A szó persze nem mindig jelent jót, hiszen a rosszindulatú szoftverek is ezzel játsszák ki a legkönnyebben a mohó felhasználókat.


Ám ha kellően óvatosak vagyunk, tucatjával találhatunk az interneten kincset érő alkalmazásokat, amelyek térítésmentesen kínálnak praktikus megoldásokat időbeosztásunk megtervezésére, számítógépünk tisztán és biztonságban tartására, nem beszélve asztalunk vizuális tuningolásáról, valamint a számtalan szórakoztatási lehetőségről filmek, zenék, fotók és játékok tekintetében.


Összeállításunkban elsősorban azokra az alkalmazásokra összpontosítottunk, melyek az elmúlt hónapokban, években nem kaptak akkora publicitást, így sokan talán egyáltalán nem is ismerték őket. Kiválasztottunk két győztest is: egyiket a letölthető, a másikat az online alkalmazások kategóriájában. Döntésünk – köszönhetően a programok sokszínűségének – természetesen szubjektív, így bizonyára akadnak olyanok, akik más alkalmazásokat találnak számukra hasznosabbnak, praktikusabbnak.A teljes összeállítást, és a két kategóriagyőztest a PC World következő nyomtatott lapszámában adjuk közre, itt a programok első két kategóriáját mutatjuk be.

 

IRODAI FELHASZNÁLÁSRA...
_0623free02.jpg


AbiWord
Unalmasak már a drága, lassú és nehézkes szövegszerkesztő programok? Töltsük le ezt a meglepően színvonalas ingyenes terméket, amely számos nagyszerű opciót tartalmaz, és megannyi fájltípust kezel (köztük a Microsoft Wordöt, a Rich Textet és az OpenOffice formátumot).

Letölthető: www.abisource.com


ThinkFree Online
Tulajdonképpen a legelterjedtebb szövegszerkesztő program online változata, amely táblázatkezelőt és prezentációkészítőt is tartalmaz. A szolgáltatások mindegyike kompatibilis a Microsoft Worddel, bár a magyar nyelvű dokumentumok beillesztésénél esetleg adódhatnak gondok a karakterek értelmezésével. Egy próbát mindenképpen megér a ThinkFree oldala.

Webes: www.thinkfree.com

Foxit Reader for Windows
Az Adobe Acrobat Reader sokak szerint lassú, nehézkes, erőforrás-igényes alkalmazás, instabilabb rendszerekben lefagyásokat produkálhat. A Foxit Reader a PDF-dokumentumok böngészése mellett arra is módot ad, hogy egyszerűbb szerkesztési feladatokat végezzünk, vagy kommentárokat, jelzéseket helyezzünk el a dokumentumban.

Letölthető: hopp.pcworld.hu/4906


Microsoft Office Live Small Business

Ezzel a szolgáltatással dokumentumokat oszthatunk meg, közvetlenebb módön dolgozhatunk együtt munkatársainkkal, saját céges weboldalt készíthetünk, és menedzselhetjük üzleti kapcsolatainkat. Tartalmaz fizetős opciókat is, de a legfontosabb szolgáltatások ingyen használhatók.

Webes: smallbusiness.officelive.com

Blist
Ha van egy kisebb üzleti vállalkozásunk, valószínűleg szükségünk van egy átfogó adatbázisra, amely az összes fontos információt jól átláthatóan tárolja. Kiváló megoldás erre a Blist, amely az üzleti felhasználás mellett számos egyéb adminisztrációs lehetőséget tartogat.

Webes: www.blist.com

Buzzword
Megannyi ingyenes, online irodai megoldás közül talán ez a legkiválóbb. Felülete rendkívül ízléses, elegáns, könnyen kezelhető. Bár első ránézésre azt gondolhatnánk, hogy kevés opciót tartalmaz, hamar rájövünk, hogy a menüpontok számos hasznos szolgáltatást kínálnak ebben a remek alkalmazásban.

Webes: www.buzzword.acrobat.com


Moffsoft Freecalc
Az egyszerű számítási műveletek elvégzéséhez ugyan elegendő a Windows alapértelmezett számológépe, de a Moffsoft weboldaláról ingyen letölthetünk egy használhatóbb, és sokkal több funkcióval, praktikus lehetőséggel felvértezett változatot.

Letölthető: hopp.pcworld.hu/4907

 

FÁJLMEGOSZTÁSRA, -TÁROLÁSRA...
_0623free03.jpg

 

Torrent Swapper
A BitTorrent a legnépszerűbb fájlcserélő protokoll, igaz, a BitTorrent-kliens hagy némi kívánnivalót maga után. Érdemes lehet kipróbálni ezt a kevésbé ismert, de sokoldalú és gyors alkalmazást.
Letölthető: bit-torrent.sourceforge.net

Shareaza
Ezzel az egyszerűen használható, ingyenes alkalmazással megoszthatunk állományokat több hálózaton vagy protokollon, beleértve a BitTorrentet, a Gnutellát, a Gnutella 2-t és az eDonkey-t is.
Letölthető: www.shareaza.com


Microsoft Office Live Workspace
Az egyik legjobb ingyenes filmmegosztó szolgáltatás az interneten. Közvetlenül és hatékonyan együttműködik a Microsoft Office irodai csomaggal, így kisebb cégek számára ideális lehet a dokumentumok megosztására és a közös munka támogatására.
Webes: workspace.officelive.com


DropBoks
Semmi bonyolult kezelőfelület, ezernyi átláthatatlan opció. A legegyszerűbb, legátláthatóbb és leggyorsabb módszer 1 gigabájtnyi adat biztonságos tárolására a DropBoks szolgáltatása.
Webes: www.dropboks.com


Openomy
Ezen az egyszerű tárhelyoldalon másokkal oszthatunk meg nagyobb méretű állományokat. 1 gigabájt ingyen tárterületet kapunk, és a feltöltött adatok hollétéről bárkinek elküldhetjük a linket, akivel szeretnénk megosztani azt. Figyeljünk arra, hogy úgynevezett „tag”-eket alkossunk, és oda tegyük be a fájlokat, különben könnyen lehet, hogy többet nem fogjuk őket megtalálni.
Webes: www.openomy.com


Bluestring
A Bluestring nem csak az állományok tárolását teszi lehetővé, de a megosztásnak is több módját kínálja. Kiváló lehet arra az esetre, ha szeretnénk egy blogbejegyzésben, egy hagyományos weboldalon vagy elektronikus levélben a nagyvilág elé tárni fotóinkat vagy videóinkat.
Webes: www.bluestring.com

 

Összeállításunkat folytatjuk, a teljes cikket a július elején megjelenő nyomtatott magazinban olvashatja el!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.