Hirdetés

A legrosszabb weblap kerestetik!



|

A Safer Internet Day-t minden évben február elején rendezik meg. A program hazai konzorciuma 2012-ben két pályázattal is ösztönzi a gyermekeket és a felnőtteket az aktív részvételre.

Hirdetés

A Safer Internet Day (SID) célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet a világháló jelentőségére, egyszersmind az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra. Az idei SID témája a generációk összekapcsolása az online világban, vagyis az, hogy a gyerekek, fiatalok és a szülők, nagyszülők hogyan adják át egymásnak tudásukat, tapasztalataikat.

 



A Safer Internet Day központi rendezvényén, a Microsoft székházában számos érdekes előadáson vehetnek részt az általános- és középiskolás tanulók, amelyekre a Webvelem program weboldalán lehet jelentkezni. A program magyarországi konzorciuma ezen felül több programmal is készül február 7-én, így sajtótájékoztatóval, kerekasztal-beszélgetésekkel, az ország különböző pontjain tartott biztonságosabb internet-foglalkozásokkal és két pályázattal.

Egyrészt videopályázatot hirdetnek „Netezzünk együtt… biztonságosabban!” címmel. A videopályázat célja, hogy a beérkezett filmek közzétételével népszerűsítse a Biztonságosabb Internet Napot, és annak idei témáját: a generációk találkozását, illetve összekapcsolását, egymás segítését az online világban. A pályázati kiírásról további információ a saferinternet.hu weboldalon található.

Emellett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Safer Internet Program magyarországi konzorciumának vezetője idén először ír ki pályázatot a legjobb és legrosszabb hazai weboldalak kategóriájában. A kiírás célja, hogy felhívja a figyelmet a felhasználóbarát online tartalmak fontosságára, és ösztönözze a hazai üzemeltetőket, tervezőket és fejlesztőket a minél jobb honlapok előállítására. A javaslatokat és szavazatokat u18.hu/szavazas/ weboldalra lehet küldeni 2012. január 31. éjfélig.

Mindkét pályázat esetében a beérkezett javaslatokat 2012. február 3-ig szakmai zsűri bírálja el. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2012. február 7-én, a SID rendezvényén kerül sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.