Hirdetés

A Lexmark elutasítja a kémprogram vádját



|

Hirdetés

Az Index korábbi cikkében említett szoftver egy teljes mértékben önkéntes jelentkezés alapján működő szoftver, amelynek neve Lexmark Connect. Ennek az önkéntes programnak a használatáról egy új nyomtató vásárlása utáni telepítés során önállóan dönthet a felhasználó. A telepítés közben egy regisztrációs ablak jelenik meg, amely felajánlja a vásárlónak a választást, hogy rész kíván-e venni a Lexmark Connect programban vagy nem. A felhasználónak át kell tekintenie ezt az oldalt, döntenie kell a részvételről, és ez után a folytatás gombra kell kattintania, hogy a nyomtató telepítése befejeződjön. Ez az oldal tartalmaz egy További információk gombot is, amely a gyűjtött információkról szolgáltat további részleteket a felhasználónak. Ha a vásárló úgy dönt, hogy nem kíván részt venni a programban, a nyomtató telepítése megtörténik, de a Lexmark Connect szoftver nem telepítődik a gépére és nem gyűjt adatokat. Az összegyűjtött információk működési adatokat tartalmaznak, melyek segítségével a Lexmark jobban fel tudja mérni a felhasználók nyomtatási szokásait és szükségleteit. Ezek az adatok például a kinyomtatott oldalak száma, a felhasznált tinta mennyisége, valamint az eszköz bizonyos extra funkcióinak használati gyakorisága. A szoftver semmilyen személyes információt nem gyűjt.




Azok a felhasználók, akik jelentkeznek erre a programra, további opcionális kérdőíveket kapnak a Lexmarktól, és ez a részvétel is teljesen önkéntes. Ha valaki ki akar lépni ebből a programból, egyszerűen be kell mennie a számítógépén található Lexmark Megoldás Központba (amelyet egyébként is használ a tinta mennyiség ellenőrzésére, új patron telepítésére, stb.) és a megfelelő fülre kattintva megtalálja az információkat arról, hogyan szüntetheti meg a részvételt a Lexmark Connect programban.

"A Lexmark azt reméli, hogy a fent említett program hozzájárul ahhoz, hogy a Lexmark a felhasználók nyomtatási igényeinek még inkább megfelelő megoldásokat nyújthasson. További kérdések esetén forduljon a www.lexmark.com oldalhoz, amelyen egy közvetlen link található a témához, vagy hívja a magyar képviseletet a 288-0095 telefonszámon" - fogalmaz a hivatalos állásfoglalás.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.