Hirdetés

A Linux német térhódítása



|

Hirdetés

Szerdai sajtótájékoztatóján Otto Schily belügyminiszter a kék óriással kötött egyezményt “mérföldkőnek” nevezte a kormány nyílt forráskódú szoftver terjesztési erőfeszítésében. “A számok magukért beszélnek. Az igény olyan nagy, hogy online regisztrációs szolgáltatás felállítását tervezzük a folyamat meggyorsítása érdekében” - mondta a miniszter. A múlt év júniusában kötött egyezmény alapján az IBM azt vállalta, hogy az állami hivataloknak kedvezményesen biztosítja a SuSE Linux-szal rendelkező IBM gépeket. A kedvezményes tervből profitálva májusban a müncheni városháza mind a 14 ezer gépét Linux-ra állította át.

Schily a Microsoft veszteségeiről beszélve hangsúlyozta, hogy a helyzetet nem kellene “vagy-vagy” szituációként kezelni, hanem arra kell törekedni, hogy mindkét fél részéről a legjobb ajánlatból húzzanak hasznot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.