Hirdetés

A Linux újabb európai kormányt nyert meg



|

Hirdetés

A MandrakeSoft pénteken közölte, hogy a Corporate Serveren alapuló két Linux disztribúciót - melyeket a minisztérium igényeihez igazítottak - választották ki az átállításhoz. A minisztérium ezen kívül olyan szolgáltatásokat is megrendelt a cégtől, mint a technikai monitoring, a továbbképzés, és a technikai támogatás.

A minisztérium IT rendszere 60 ezer munkaállomásból és 2000 NT szerverből áll, melyek életciklusuk vége felé közelednek - ezek 160 helyszín között vannak szétosztva, így a 102 francia közigazgatási központban.

A minisztérium, más közszolgáltatási szektorban működő testülethez hasonlóan, azért nyitott a nyílt forráskód felé, mert nem akar egyetlen technológia cégtől függeni, és mert költségeket kíván csökkenteni. A Linux licenc kifejezetten tiltja, hogy a technológia ellenőrzése egyetlen cég kezébe kerüljön. Az IDC múlt heti jelentése szerint egyre több szervezet épít be nyílt forráskódú szoftvert IT vásárlási ciklusába, és egyre többen vesztek igénybe nyílt forráskódú külső szolgáltatásokat, például a tanácsadás és a szervermigráció területén.

Franciaország különösen komoly a Linux átvételét illetően. Renaud Dutreil közszolgálati miniszter a múlt hónapban úgy nyilatkozott a Reutersnek, hogy komoly szerepet szánnak neki a kormányzat körülbelül 1 millió számítógépének esedékes frissítésében. Hogy ezt mennyire komolyan vették az egyedi gyártók, mutatja, hogy a Microsoft a hónap elején 60 százalékos árkedvezményt kínált a párizsi városházának, amely 15 ezer munkaállomásának „linuxosítását” fontolgatja - bár egyes megfigyelők szerint az efféle megfontolásokkal csak árcsökkentésre akarják rászorítani a szoftveróriást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.