Hirdetés

A Linux újabb várost hódított meg



|

Hirdetés

A döntést röviddel azután jelentették be, hogy München végleg eldöntötte, hogy átállnak Windowsról Linuxra, amit többen úgy értékelnek, hogy a város lesz az asztali Linux reklámja. Bergenben nincs szó asztali gépekről, vagyis kisebb veszélyt jelent a Microsoftra. Viszont az áttérés 50 ezer felhasználót fog érinteni, miközben drámai módon csökkenti a költségeket és a város informatikai rendszereinek bonyolultságát, közölte a város főtechnológusa, Ole Björn Tuftedal.

A Linux egyre népszerűbb a nagyvállalatoknál, ahol sokak szerint végleg felváltja a Unixot. Míg ugyanis a Unixot hagyományosan az adott verzióhoz készült egyedi lapkákkal használják, a Linux disztribúciók jórészt felcserélhetők, és az Intel vagy az AMD lapkáira épülő sorozatgyártású hardverein futnak. Az IDC adatai szerint a Linux kiszolgálók eladása 46.4 százalékkal nőtt az első negyedévben tavalyhoz képest, míg a Windows szerver eladások 26.5 százalékkal nőttek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.