Hirdetés

A Longhorn legfontosabb eleme a biztonság



|

Hirdetés

A cég Los Angelesben tartott fejlesztői konferenciáján, a résztvevők egy mélyebb technikai betekintést kaphattak a Windows következő verziójába, a Longhornba. A Microsoft a legnagyobb figyelmet a biztonság mellett várhatóan a Longhorn alapját képező grafikai és az Aero névre keresztelt új felhasználói kezelőfelületre fordítja. Az új operációs rendszernek minden bizonnyal még elég sok munkára van szüksége, a fejlesztés jelenleg is gőzerővel folyik. A cég képviselői korábban már tettek olyan célzásokat, hogy a Longhorn 2006 előtt nem lát napvilágot, továbbá kijelentették, hogy az egyik legfontosabb terület a fejlesztésben a biztonság. Steve Balmer, a Microsoft vezérigazgatója az új biztonsági kezdeményezéséről elmondta, hogy a jövőben minden termékükbe beleszövik az új biztonsági technológiát.

Leegyszerűsítve ezzel a cég javítási (patch) stratégiáját, kiemelt együttműködést kialakítva a fejlesztő és üzleti partnerekkel, így jobb, biztonságosabb termékeket dobhatnak piacra. Sok fejlesztő és felhasználó egyetért ezzel. A Windows biztonsági hibái miatt a vásárlók egy része jogosan törheti azon fejét, hogy milyen más, biztonságosabb operációs rendszert használjon a cégénél. Annak ellenére, hogy a Microsoft egyre nagyobb hangsúlyt fektet a biztonsági rések kiküszöbölésére, csak az elmúlt héten 4 új hibát fedeztek fel a Windows Server 2003-as változatában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.