Hirdetés

A Macromedia felfrissítette a Contribute-ot



|

Hirdetés

A szoftvert olyan felhasználók számára kínálják, akiknek rendszeresen frissíteniük kell weboldalakat, de nem akarják megtanulni a HTML-be kódolást, sem a komplex szerkesztő eszközök használatát. A Contribute 2 új elemei közt található a Flashpaper, amellyel egy más szoftveralkalmazásból származó grafikát úgy lehet webképes Flash animációvá alakítani, hogy elküldjük egy virtuális nyomtatóra. Az új verzió ezen kívül támogatja még az SFTP protokollt, valamint tartalmaz egy olyan eszközt, amellyel gombokat lehet létrehozni a PayPal rendszerét használó online áruházakhoz. Az új verzió hamarosan elérhető lesz a Macintosh alatt is, bár a virtuális nyomtató funkció csak Windows 2000 és XP alatt fut. Egy webtervező egy adott hónapban átlag 10 tartalomszolgáltatóval van kapcsolatban, akik közvetlenül frissíthetik saját oldalaikat, és nem kell minden frissítéshez a tervező segítségét kérni, így gyorsabb a frissítési folyamat, csökkennek a költségek, magyarázza a Macromedia termékmenedzsere, Erik Larson, aki példa gyanánt egy kaliforniai megyét említ. Míg a változtatásokhoz Wordöt használtak, minden egyes frissítést 75 dollárba került.

Amikor áttértek a FrontPage-re, a költség 30 dollárra csökkent, ám a Contribute bevezetése óta ez a költség csupán 10 dollár. A Contribute-nak azonban van egy olyan eleme, amely minden bizonnyal nem okoz különösebb örömet a felhasználónak, ez pedig az online termékaktiválás, amellyel a szoftvert két asztali konfigurációhoz lehet regisztráltatni (mondjuk a munkahelyi és az otthoni PC-hez). Bár ez is haladás az első Contribute verzióhoz képest, amely csak egy géphez adott használati engedélyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.