Hirdetés

A magyar hatóságok is érdeklődnek a Facebooknál



|

Sejthetően toronymagasan az USA kormánya próbál a legtöbb információhoz jutni.

Hirdetés

Az NSA-botrány kitörése óta többek közt a Facebook is próbál minél több információt szolgáltatni a publikum számára a hatósági adatigénylések számáról, ezek során rendvédelmi szervek kívánnak valamilyen okból adatokat kapni a közösségi portál felhasználóiról.
 

Hirdetés


A tavalyi év második felét összefoglaló információk alapján a kérdéses időszakban a magyar hatóságok összesen 38 kérelmet nyújtottak be a Facebooknak, amely során 51 felhasználói fiók kapcsán kérdezősködtek. A közösségi szolgáltatás a kérelmek 28,95 százaléka esetében adott legalább részleges tájékoztatást a hatóságoknak. Összehasonlítási alapul 2013 első felében a magyarok 25 kérelmet nyújtottak be 24 felhasználói fiók kapcsán, a Facebook együttműködési aránya 36 százalékos volt.


Nem meglepő módon a legnagyobb adatigénylőnek az Egyesült Államok bizonyult: a tavalyi második félévben 12598 igénylésben 18715 főről kértek információkat, ráadásul 81 százalékos hatékonysággal. Az ezer feletti adatigényléssel előállt országok: Brazília, Franciaország, Németország, India, Olaszország, Egyesült Királyság, plusz a már említett USA.


A Facebook több ország esetében is 100 százalékosan együttműködött: Koszovóban 3 igénylés volt 3 személyre, Elefántcsontpart esetében 1 igénylés 1 személyre, Szerbiában pedig 1 igénylés 2 személyre.


A mostani jelentésben már a hatóságok által kért és megvalósult tartalomblokkolások is megtalálhatóak, a magyar hatóságok esetében az érték nulla volt.


(Forrás: Facebook 1 / 2, VS.hu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.