Hirdetés

A második negyedév után is erős a PC piac



|

Hirdetés

Az üzleti felhasználók PC csere iránti igényének köszönhetően 42.8 millió új PC-t adtak el világszerte a második negyedévben, 13.3 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, állapítja meg a Gartner közleménye, hozzátéve, hogy ez összhangban volt várakozásaikkal. Az IDC számításai szerint a PC eladások 15 százalékkal, 39.7 millióra nőttek, ami szerintük meghaladta a várakozásaikat. A közleményük leszögezi, hogy a PC frissítést, különösen is az asztali gépekét, az agresszív árverseny segítette. A két piackutató cég jórészt hasonló módon vizsgálja a piacot, bár a Gartner olyan típusú rendszereket is figyelembe vesz, melyeket az IDC nem.

Mindkét cég szerint a Dell a piacvezető, mind globálisan, mint az USA-ban. Ugyanígy mindketten a HP-t és az IBM-et sorolták a második, illetve harmadik helyre az eladott gépek száma alapján. Mindkettőjük az ötös toplista legkisebb cégét, az Acert tekinti a legdinamikusabb növekedést produkáló társaságának, amely igen sikeresen értékesítette olcsó hordozható PC-it Európában, asztali rendszereit pedig Európában és Ázsiában is. A Gartner egész évre 13 százalékos növekedéssel számol a PC eladások darabszámát tekintve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.