Hirdetés

A Megaupload sorsára jutott a Hotfile



|

Az üzemeltetők a bírósági tárgyalás megkezdése előtt kiegyeztek a jogvédőkkel.

Hirdetés

Közel sem a Megauploadéhoz hasonlóan drámai módon, de tegnap bezárt a világ egyik legnagyobb hagyományos – nem P2P – fájlmegosztójaként számon tartott Hotfile. A portál vesztét az emlegetettével azonos üzleti modell okozta: az állományok letöltéskor a látogatóknak reklámokat jelenítettek meg, a lekattintott hirdetések után pedig járt némi aprópénz a feltöltőknek. Ez nyilván sarkallta azokat a népszerű tartalmak megosztására, lényegében ideális platform volt a warezolásból nyereséget termelni kívánóknak.

Hirdetés


A Hotfile-t még 2011-ben perelte be az MPAA: egészen eddig a portál üzemeltetői azzal próbáltak védekezni, hogy nem felelősek a felhasználók feltöltéseiért, ám Kathleen Williams bírónőnek valószínűleg megvolt a védőügyvéd számára is sejthető véleménye az érvelésről, így a formális tárgyalás jövő hétfői kezdete előtt pár nappal feladták a háborút.


A fennállása alatt 2,9 milliárd letöltést jegyzett Hotfile a közös megegyezés szerint 80 millió dollár kártérítést köteles befizetni az MPAA pénztárába, azonban erősen kérdéses, hogy ez technikailag kivitelezhető-e; jó eséllyel csak egy kirakatösszegről van szó. Ezen túlmenően az üzemeltetők papíron vállalták, hogy tökéletesen kiszűrik az illegális tartalmakat, a gyakorlatban ez a portál végleges bezárását jelentette.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.