Hirdetés

A Megaupload után most a Hotfile lett a közellenség



|

A kalózkodás elleni harc szépen lassan komoly háborúvá növi ki magát. Anonymous akciók az egyik oldalon, Hollywood keménykedése a másikon.

Hirdetés

A Megaupload bezárása komoly vitát robbantott ki az elmúlt időszakban (főleg a SOPA, PIPA és a minket is fenyegető ACTA fényében), de nem itt áll meg ez a történet, ez már jól látható. Mostanában sokat hallunk az Anonymous támadásairól, de a másik oldal sem nyugszik. A BBC arról számolt be, hogy Hollywood most éppen a népszerű Hotfile fájlcserélő oldalt vette célba, mert a filmes jogvédők szerint ez a site is a kalózkodást segíti elő, kifejezetten arra ösztönözve a felhasználókat, hogy jogsértő tartalmakat osszanak meg egymással.

A Motion Picture Association of America (MPAA) bíróságon támadta meg az oldalt, azt szeretnék elérni, hogy a hatóságok a Megaupoladhoz hasonlóan be is zárassák azt, noha a Hotfile folyamatosan azt bizonygatja, hogy kérésre minden jogsértő tartalmat azonnal eltávolítanak az oldalról. Az MPAA kötelékében azonban olyan stúdiók állnak, mint a Disney, a 20th Century Fox, a Universal Studios, a Columbia Pictures, és a Warner Bros, akiknek nyilván van elég pénzük egy hadjárat finanszírozásához, másfelől a Hotfile is egy olyan site, amely pénzt ad felhasználóinak a népszerű fájlok megosztásáért, ráadásul felhasználóit nem követi nyomon, nem tiltja ki őket jogsértés esetén.

A Hotfile oldalán egy rövid közleményben tudatja, hogy mindent megtesz a jövőben annak érdekében, hogy sikeresen elkerüljék a jogsértéseket. Egy úgynevezett "fingerprinting technology" bevezetését emlegetik, amelynek lényege, hogy megakadályozzák a jogvédett tartalom megosztását, és a kifizetések során is kiszűrjék azokat a felhasználókat, akik törvénytelen eszközökkel akarnak pénzhez jutni.

Nem vagyunk biztosak benne, hogy az MPAA mohó ügyvédeinek ez megfelelő megoldás lenne.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.