Hirdetés

A Micron megvette a Toshiba DRAM gyárát



|

Hirdetés

A Toshiba ezzel több másik japán gyártót követve szintén bedobta a törülközõt a botladozó DRAM iparban. A társaság memória részlege a DRAM ipar válsága közepedte súlyos veszteségeket halmozott fel az éven, ezért az óriáscég vezetõi a részleg eladása mellett döntöttek, és lemondtak a német Infineon Technology-val tervezett együttmûködésrõl. A Virginia-ban (USA) található Toshiba DRAM gyárat a világ második legnagyobb memóriagyártójaként ismert amerikai Micron Technology vásárolta meg.

A Toshiba és Infineon cégek korábban azt tervezték, hogy egyesítik DRAM üzlegágukat, ezért az Infineon részvényei a hír hallatán kismértékû árfolyamcsökkenésen mentek keresztül. Már jóval korábban nyilvánvalóvá vált, hogy a Toshiba-nak valamit sürgõsen tennie kell kritikus helyzetben lévõ DRAM gyárával, mert a részleg egyre mélyebb szakadékba rántotta a társaság egyébként is igen nehéz helyzetben lévõ chip üzletágát.

A Micron Technology a Toshiba mellett a koreai memóriagyártó Hynix Semiconductorral is tárgyalásokat folytat egy esetleges piaci összefogásról. Shin Kook-hwan, a Hynix struktúrális átszervezését végzõ vezetõje kedden elmondta, hogy a Micron - Toshiba üzlet semmilyen negatív hatással nincs a két cég együttes terveire.

A Toshiba még az idei év vége elõtt átadja virginiai DRAM gyárát a Micronnak, az anyagi részleteket azonban egyik cég sem kívánta közölni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.