Hirdetés

A Microsoft a hírkeresésben is



|

Hirdetés

com webhelyen, amely lehetővé teszi a látogatóknak, hogy személyre szabva keressenek vagy kapjanak híreket.

A Google saját hírszolgáltatása körülbelül 4500 hírforrásból válogatja össze a híreket, melyeknek fontosságát egy számítógépes algoritmus dönti el. A Microsoft szolgáltatása, az MSNBC Newsbot ugyanezt teszi, csak az MSN keresőtechnológiája segítségével. Az MSNBC Newsbot 4800 hírforrást böngészik át, és egy „virtuális újságos standot” kínál az általa legfontosabbnak tartott hírekből és képekből hét átfogó kategória szerint, mint például külpolitika, szórakozás és sport. A látogató személyre szabva is válogathat a hírek között, a szolgáltatás a korábban olvasott hírek alapján javasol neki híreket. A webhely „Your history” néven egy linket is kínál, ahol kilistázzák a korábban olvasott híreket, és itt adnak módot a felhasználónak a visszacsatolásra.

A szolgáltatás jelenleg béta verzióban érhető el a Microsoft és az NBS News közös hírportálján, de csak a béta teszt idején. A bétában az Associated Press is részt vesz azzal, hogy elérhetővé tette az AP Online híreit a kísérlet idejére.

Az új hírszolgáltatással a Microsoft növelni kívánja részesedését az internetes kereső piacból, melyet a Google ural. A múlt hónapban feljavította az MSN Search szolgáltatást, és nem egészen két hete jelentette be, hogy megvásárolta az e-mail és asztali kereső Lookout Software céget.

Mind a Google, mind a Microsoft algoritmust használ szerkesztők helyett híroldaluk vezető híreinek kiválasztásához, s a technológiai különbség a jelek szerint meglehetősen eltérő eredményeket produkál. Az MSNBC.com Newsbot vezető híre kedden a St. Petersburg Times egyik híre volt arról, hogy a veterán adminisztrációs leállított egy kísérleti számítógépes rendszert, míg a Google News vezető híre Bill Clinton exelnök hétfő esti beszédét ismertette, melyet a demokrata párt bostoni elnökjelölő konvencióján tartott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.