Hirdetés

A Microsoft beérte a Palmot a PDA piacon



|

Hirdetés

Net operációs rendszere gyakorlatilag fej fej mellett halad az úttörő PDA operációs rendszerrel, a Gartner első negyedévi adatai alapján.

A PDA eladók a vizsgált időszakban 1.11 millió Palm OS-t futtató eszközt adtak el, ez 21 százalékkal kevesebb, mint 2003 első negyedévében volt, mondja Todd Kort, a Gartner vezető elemzője. A windowsos eszközökből viszont 4.6 százalékkal több, 1.10 millió fogyott. Az eredményt befolyásolta a PalmOne új Zire eszközeivel kapcsolatos várakozás, sokan ugyanis a héten forgalomba kerülő eszközére várva halasztották el vásárlásukat, mutatott rá Kort.

A Windos-alapú PDA-k növekedése a vállalati PDA piac felfutását és a fogyasztói PDA piac hanyatlását tükrözi. Mivel minden vállalatnál vannak olyan fejlesztők, akik írtak már alkalmazásokat az asztali Windows operációs rendszerre, és mivel a Windows CE Pocket PC verzió programozó eszközei nagyon hasonlóak az asztali programozó eszközökhöz, ezét logikus, hogy a vállalatok windowsos PDA-t vesznek alkalmazottaiknak. A Microsoft a Pocket PC minden verziójához adja az Outlookot is, melyet sok cég használ e-mail szoftverként. A Palm OS visszaesését okozta az is, hogy a piacon egyre több olyan mobiltelefon jelenik meg, melyek rendelkeznek azokkal a személyi információ kezelő elemekkel, melyeket a belépő szintű PDA-k kínálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.