Hirdetés

A Microsoft biztonságos e-mail specifikációja



|

Hirdetés

A szoftveróriás e-mail szakértői a hétvégén ültek le az SPF szerzőjével, a Pobox.com munkatársával, Meng Weng Wonggal, hogy kimunkálják a két hasonló szabvány fúzióját. „Lényegében nem kell más tennünk, mint az elemeket a „kivág és beilleszt” módszerével összehoznunk”, kommentálta a dolgot még pénteken Wong, mielőtt felszállt volna a Redmondba induló gépre. A márciusban Bill Gates által ismertetett Caller ID segítségével az e-mail feladója az XML formátumban íródott DNS „névjegy” részeként közzéteszi az e-mail szerver IP címét. Így a címzett ellenőrizni tudja, hogy a DNS adat azonos-e a levél feladójaként megjelölt címmel, s ha eltérést talál, már a szerver visszadobhatja a levelet. Az SPF, amely nagyon hasonlít a Caller ID-hoz, szintén megköveteli a feladótól a DNS módosítását, hogy meghatározza, mely szerver küldhet levelet egy adott internetes doménről. Az SPF azonban csak az e-mail előre megküldött „borítékján” feltűntetett „visszaküldési címet” tudja verifikálni.




A Microsoft és Wong már idén január óta tárgyal a két szabvány egyesítéséről, amit a vezető internetszolgáltatók követelnek. Az egyik lehetséges megoldás, ha az SPF kiegészül a Caller ID feladó ellenőrzési elemével, ami lehetővé teszi a veszélyek kiszűrését a levél szövegének letöltése nélkül, amit a Caller ID megkövetel.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.