Hirdetés

A Microsoft egykori alkalmazottja börtönben



|

Hirdetés

A 31 éves Kori Robin Brown adminisztrátorként dolgozott az Xbox divízióban, ahonnan munkahelyi számítógépéről csúcskategóriás szoftvereket rendelt a Microsoft raktározási partnerétől, a ClientLogictól, melyeket saját zsebére érvényesített és így 50-100 ezer dollár haszonra tett szert. Miután a szoftvereket nem legitim üzleti célból, hanem saját címére vagy jótékonysági szervezetekhez postáztatta, ezért postai úton elkövetett csalásért ítélték el, miután ügyében az FBI és az USA postai nyomozóhatósága is vizsgálódott.

Nem az ifjú hölgy volt az első Microsoft alkalmazott, aki saját zsebre értékesített szoftvereket. Júniusban Richard Gregg ellen emeltek vádat, miután 17 millió dollár értékű szoftvert rendelt a cég belső vásárlási rendszerén belül, melyeket saját hasznára adott el. Tavaly decemberben pedig Daniel Feussnert bocsátották el hasonló vádak miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.