Hirdetés

A Microsoft elhalasztotta az automatikus SP2 frissítést



|

Hirdetés


A Microsoft tehát eltérő menetrend szerint fogja teríteni az SP2-t a Windows XP két kiadásának. A Home Edition felhasználói már szerdától elkezdhetik frissíteni rendszereiket, míg a Professional Edition csak augusztus 25-től lesz frissíthető. Ennek megfelelően a Microsoft azt javasolja a fogyasztóknak, aktiválják az Automatic Update funkciót, de a cégeknek olyan frissítés-kezelő eszközök használatát javasolja, mint a Systems Management Server (SMS) és a Software Update Services (SUS).

A szoftveróriást is meglepte üzleti felhasználói magas száma, amelyek az automatikus frissítést használják, ezért már a múlt héten közzétett egy mechanizmust, amely átmenetileg blokkolja az SP2 letöltését. Az üzleti felhasználók örömmel fogadták a döntést, de úgy érzik, eleve tévedés volt a Microsoft részéről, hogy egy ilyen kritikus fontosságú csomagot automatikusan terítsen, inkább funkciós frissítésekként kellett volna kínálnia - részletekben -, hogy a felhasználók maguk dönthessenek a telepítésükről.




Az SP2 ugyanis sokkal több, mint javítások és frissítések összessége, hiszen lényegesen változtat a Windows működésén a biztonságra való hivatkozással, így az SP2 egyes alkalmazásokat nem enged futni. Emiatt sok cég nem telepítené a csomagot, de ezt az automatikus frissítés nem teszi lehetővé.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.