Hirdetés

A Microsoft frissítette a víruseltávolító eszközét



|

Hirdetés

A héten számos olyan vírus jelent meg, amelyek a Windows egyik sérülékenységét használják fel a terjedésükhöz. Ezek a férgek elsősorban a Microsoft által ebben a hónapban bejelentett, a Windows Plug and Play szolgáltatásában található biztonsági hibát igyekeznek kihasználni. A cég a sérülékenységről az MS05-039-es biztonsági közleményében számolt be, és a hibajavítást is elérhetővé tette. A Microsoft a sebezhetőséget a legveszélyesebb hibák közé sorolta be.

A Trend Micro szerint a Plug and Play sérülékenységet kihasználó vírusok a Windowst használók 5-8 százalékát veszélyezteti. Ezek a férgek ugyanis azokat a számítógépeket tudják megfertőzni, amelyeken nem megfelelően frissített Windows 2000 operációs rendszer fut. A kártevők általában egy olyan kis scriptet telepítenek a kiszemelt rendszerekre, amelyek révén kártékony kódokat tudnak letölteni. Egyes esetekben a vírusok segítségével a támadók átvehetik a fertőzött számítógépek vezérlését is. A héten megjelent férgek már bebizonyították, hogy komolyan kell venni őket, ugyanis az elmúlt napokban például a CNN illetve a The New York Times rendszereiben is fennakadásokat okoztak.


A Microsoft az ingyenes víruseltávolító szoftverének új verzióit havonta, a frissítések megjelenésekor szokta kiadna. Azonban a Plug and Play hibát kihasználó vírusok gyors terjedése miatt a cég úgy határozott, hogy "soron kívül" elérhetővé teszi a víruskereső eszközének legújabb verzióját, amely a következő vírusok eltávolítására is alkalmas: Zotob.A-E, Bobax.O, Esbot.A, Rbot.MA, Rbot.MB és Rbot.MC. A Microsoft munkatársa elmondta, hogy amennyiben az új variánsok megjelenése szükségessé teszi, akkor ismét frissítik majd a víruseltávolító eszközt.

A víruseltávolító eszköz letöltési linkje.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.