Hirdetés

A Microsoft hangszínt vált az MP3-mat illetően



|

Hirdetés

Korábban az a hír járta, hogy a Microsoft ősszel megjelenő operációs rendszere, a Windows XP nem fog tartalmazni beépített MP3 támogatást, illetve csak csökkentett hangminőségű MP3 támogatás lesz benne. Bár a támogatás kizárólag a beépített codec-eket érintette, és a felhasználók saját, más fejlesztők által készített programjaikkal a továbbiakban is készíthettek/lejátszhattak volna MP3 fájlokat, mégis sokakat megdöbbentett a hír.

Nemsokkal később napvilágot látott a hír, hogy a szoftveróriás mégis támogatni fogja a formátumot, az ehhez szükséges programcsomagot azonban külön kell majd megvásárolni. A redmondi (Washington) központú Microsoft a legfrissebb hírek szerint hétfőn jelenti be hivatalosan az MP3 támogatást megvalósító, különálló szoftvercsomagot.

Mint kiderült, a Windows XP emellett a DVD filmek lejátszásához is külön csomagban fog támogatást tartalmazni. A szoftvercsomagokon a CyberLink, az InterVideo és a Ravisent cégek dolgoznak. Az MP3 Creation Pack, és a DVD Decoder Pack októbertől lesz letölthető az internetről. A csomagokért fizetni kell majd, de hogy mennyit, azt egyelőre nem tudni.

A Microsoft a lépéssel azokra a kritikákra szeretne válaszolni, amelyek a társaság saját fejlesztésű WMA szabványának favorizálása miatt érték a céget. A társaságot számos negatív hangvételű kritika érte a Windows Media Player még nagyobb fokú operációs rendszerbe integrálása miatt, amely sokak szerint ellehetleníti a konkurencia helyzetét. A három szoftvercég termékei ezért a Windows Media Player vetélytársai lesznek. Az említett két bővítőcsomagot mindhárom cég saját változatában fogja kiadni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.