Hirdetés

A Microsoft hibás hibajavítása



|

Hirdetés

A Microsoft október 11-én a Windows operációs rendszereihez és a különböző szoftvereihez összesen kilenc hibajavítást adott ki. Ezek közül hármat a kritikus, négyet a "fontos" és kettőt a "mérsékelt" veszélyességű kategóriába sorolt.

A hibajavítások közzététele után azonban nem sokkal bejelentések érkeztek a Microsofthoz, amelyek arról számoltak be, hogy a frissítések telepítését követően egyes esetekben problémák léphetnek fel a rendszer működésében. A cég azonnal elkezdte a vizsgálatokat, és kiderült, hogy a Windows MSDTC (Microsoft Distributed Transaction Coordinator) nevű komponensének egyik sérülékenységét megszüntető hibajavítással vannak gondok. E frissítés leírása az MS05-051-es biztonsági közleményben található.

A Microsoft szerint a hibajavítás akkor nem működik megfelelően, ha a felhasználó a Windows egyes rendszerkönyvtáraihoz tartozó jogosultságokat megváltoztatta. Ekkor ugyanis komoly problémák léphetnek fel, és a felhasználó akár be sem tud többet jelentkezni a Windowsba. Emellett megbénulhat az operációs rendszerhez tartozó tűzfal, alkalmazások telepítése és indítása válhat lehetetlenné, és a hálózati kapcsolatok megjelenítésével is probléma lehet.

A Microsoft továbbra is vizsgálja az MS05-051 hibajavítást, és a probléma teljes megszüntetéséig kiadott egy útmutatót, amelynek segítségével ez a kritikus fontosságú frissítés hibamentesen telepíthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.