Hirdetés

A Microsoft is keresztbe tesz az NSA kémeinek



|

Hivatalos: a vállalat titkosítani fogja az adatközpontjai közti forgalmat.

Hirdetés

Úgy tűnik lassan technikai okokból is kezdhet vörösödni az amerikai hírszerzés vezetőségének feje, ugyanis Edward Snowden tevékenységének köszönhetően egyre több személy és vállalat kezdi helyén kezelni az online biztonság kérdését, lévén a kiszivárogtatott dokumentumok alapján az NSA-nél a cél könnyen szentesíti az eszközt.

Hirdetés


A Google és Yahoo után a Microsoft is titkosítani fogja az adatközpontjai közti magántulajdonú hálózatán keresztül folyó adatforgalmat, hiszen fennáll a lehetősége, hogy az NSA illegálisan adatokat csapol le róla. Ugyan az erről szóló snowdenes dokumentumban csak a Google-ről és Yahoo-ról volt szó, ám a redmondiak inkább biztosra mennek.


Ezen túlmenően a Microsoft bejelentése szerint a kliensek és publikus szervereik közti adattitkosításhoz használt tanúsítványokat is le fogja cserélni, 2014 végére az összes 2048 bites lesz. A Google pár napja fejezte be a kérdéses erősségű tanúsítványokra való átállást, emellett a Yahoo és Facebook is ilyeneket kíván bevezetni a közeljövőben.


(Forrás: CNET | Fotó: Jef Pearlman / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.