Hirdetés

A Microsoft is lepattintaná az NSA-t



|

Ezen a héten dőlhet el, hogy lesz-e adattitkosítás a szerverközpontok közt.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt újból borult a bili az Edward Snowden által az amerikai hírszerzéstől kilopott dokumentumok miatt, ugyanis azok állítása alapján a Google és Yahoo saját tulajdonú optikai hálózatait megcsapolva az NSA lehallgatta a cégek szerverközpontjai közti titkosítatlan kommunikációt.

Hirdetés


Az érintett vállalatok már bejelentették, hogy nekiálltak az adatközpontjaik közt folyó kommunikáció titkosítását lehetővé tevő változtatások eszközölésének, így néhány hónapon belül az NSA-nek nem lesz lehetősége ilyen típusú kémkedésre. Már persze ha valóban csapoltak le így adatokat, ám az ügynökség a mai napig nem volt hajlandó kommentálni a dokumentumok valódiságát; az NSA kritikusainak ezen reakcióról is megvan a véleményük.


A Microsoft ugyan semmilyen módon sem szerepelt a kérdéses dokumentumokban, azonban a The Washington Post értesülései szerint a vállalat felsővezetői a héten tárgyalnak az adatközpontok közti kommunikáció titkosításáról: egyáltalán be lesz-e vezetve, ha pedig igen, akkor milyen típusú, továbbá meddig kellene elkészülni implementációval.


(Forrás: ZDNet, The Washington Post | Fotó: Intel Free Press / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.