Hirdetés

A Microsoft is megunta a német utcákat



|

A Google Street View után a Microsoft Streetside sem lesz elérhető az országban.

Hirdetés

A Microsoft eddig Németországban is lehetőséget biztosított a Bing Maps egyik kedvelt funkciójának a használatára - a Streetside egy olyan utcanézegető, mint a Google esetében a Street View. A Google-höz hasonlóan azonban a Microsoftnak is meggyűjt a baja Németországgal, ugyanis a városlakók magánéleti és titoktartási okokra hivatkozva nagyon ellenezték, hogy ők és tulajdonuk feltűnjenek a térképen.

 

A Google korábban lehetőséget adott arra, hogy bejelentés alapján a felhasználói kérések tárgyát jelentős utómunkával, de elhomályosítják a térképen. A szolgáltatást gyakorlatilag mindenki ellenezte, miután pedig Európában példátlan módon a kérések száma nagyon gyorsan a negyedmilliót is meghaladta, a Google tavaly áprilisban megszüntette a német Street View-t, és a meglévő képek is csupán 20 kompromisszumra képes városról maradtak meg.

 

A Microsoft ugyanebbe az esetbe futott bele. A redmondiak is úgy döntöttek, hogy eltávolítják a németországi Bing Maps-ből a Streetside funkciót, méghozzá teljes egészében. Érdekesség, hogy bár a szolgáltatást a Microsoft deaktiválta, a német utcákat még mindig folyamatosan fotózzák. A remények szerint valamikor még születhet közös megegyezés a felek között; ami elsősorban a Microsoftnak jelentene jót, hiszen a rivális Google fotó-adatbázisa már nem lenne naprakész. Szintén furcsa, hogy a technológia ezen oldalát Európában sehol máshol nem ellenzik ilyen mértékben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.