Hirdetés

A Microsoft korlátozza az olcsó számítógépek képességeit



|

Szeretlek is, meg nem is.

Hirdetés

Mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az úgynevezett ULPC-k, vagyis ultra olcsó számítógépek, mint például az Asus Eee PC-je. A növekvő piacra szeretne betörni a Microsoft is azzal, hogy az ilyen számítógépeket gyártó cégeknek jelentős kedvezménnyel fogja szállítani az XP Home Edition operációs rendszert. Ez így elsőre jól hangzik, de a Microsoft igen kemény feltételeket is állít azok számára, akik igénybe szeretnék venni az ajánlatot. A megkötések a számítógépek hardverére vonatkoznak, például nem lehet 80 gigabájtosnál nagyobb merevlemezzel, egy gigabájt memóriánál többel, vagy éppen 1 GHz-nél nagyobb processzorral szerelni ezeket a készülékeket.

asus_eee_pc.jpg

 

A Microsoft állítása szerint azért van szükség ezekre a megszorításokra, hogy ezek az alsó kategóriás, nagyon olcsó készülékek ne álljanak a fejlődés útjába, és ne csökkentsék a „valódi" számítógépek iránti keresletet. A júniusban induló program valószínűleg sikeres lesz, hiszen látva az Asus sikerét, szinte minden nagyobb gyártó bejelentette ultra-olcsó kategóriás készülékét. Az idén több mint húsz féle ilyen termék lepi majd el leginkább a fejlődő országok boltjainak polcait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.