Hirdetés

A Microsoft közzétette desktop-keresőjét



|

Hirdetés

toolbar.msn.com weboldalról.A feljavított MSN Toolbar mellett, amellyel célzottabban lehet kereséseket végezni az interneten, a csomagban számos olyan segédeszköz is megtalálható, amellyel a felhasználók a merevlemezeiken tudnak adatok után keresni. Az új segédeszköz képes egy index-rendszert létrehozni és visszakeresni tárolt fájljaink közül a naptári eseményeket, a kontaktjainkat és e-mail címeinket a Microsoft Outlook adatbázisaiból, a Microsoft Word vagy Microsoft PowerPoint fájlokból. A csomag az Adobe Systems PDF fájlokat is képes ellátni indexekkel. A csomag jelen pillanatban még csak angol nyelven érhető el, más nyelveken való megjelenése a következő évre várható.

A Microsoft riválisai az online kereső piacon (Google, Yahoo, America Online, Ask Jeeves) mind nagyban érdekeltek abban, hogy övék legyen az első hely a piacon. A Google már októberben kibocsátotta a desktop-kereső segédeszközének béta-verzióját, míg a Yahoo a múlt héten jelentette be, hogy jövőre fogja kiadni saját megoldását. Az Ask Jeeves e hét folyamán fogja felfedni a keresőjével kapcsolatos részleteket; az AOL pedig az éppen készülő böngészőjébe fogja implementálni a saját desktop-kereső eljárásait.

A Microsoft reményei szerint képes lesz arra, hogy az MSN Toolbar a Windows környezettel és alkalmazásokkal való szorosabb integrációja miatt képes lesz elcsalogatni a felhasználókat, mert az már a felhasználók által megszokott alkalmazásokon belül teszi lehetővé a keresési funkciók igénybe vételét, mintsem hogy egy külső alkalmazással kelljen bajlódniuk. A segédeszköznek azonban vannak korlátai is: például az IBM Lotus Notes e-mail és együttműködési rendszerben tárolt e-mailokat nem indexeli be - ismerte el Yusuf Mehdi, a Microsoft MSN Information Services és a Merchant Platform részlegének alelnöke. A csomag képes egyes képformátumok beindexelésére, mint amilyenek a GIF és a Bitmap fájlok, de jelenleg még nem egyértelmű, hogy milyen mélységben indexel be egyéb multimédia fájlokat. "A Windows XP, vagy Windows 2000 Service Pack 4 (vagy magasabb) rendszereken futó csomag körülbelül 217 különböző fájltípust indexel be, többek között több digitális zene-formátumot is" - mondta Adam Sohn, a Microsoft egyik szóvivője, aki pillanatnyilag még nem rendelkezett a fájltípusok teljes listájával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.