Hirdetés

A Microsoft megkapta az Xbox nevet



|

Hirdetés

Az elnevezés azóta világszerte ismertté vált, de mint kiderült, az Xbox nevet már korábban levédette az XBOX Technologies Inc. társaság, ezért a Microsoftnak megoldást kellett találnia a problémára. A redmondi szoftvercég péntek délután bejelentette, hogy a társaság megállapodást kötött az XBOX Technologies-zel a játékkonzol elnevezéséről. A megállapodás értelmében az XBOX Technologies lemond az Xbox névhez kapcsolódó összes jogáról, a Microsoft konzol elnevezése így akadálytalanná válik. Az Xbox név jogainak átadása egyben azt is jelenti, hogy a társaság megváltoztatja nevét. A társaságok azt nem kívánták közölni, mekkora összeget fizet a Microsoft az XBOX-nak a név átadásáért, de az biztos, hogy a mostani megállapodás anyagi vonzata eltörpül az Xbox konzol 500 millió dollárosra tervezett reklámkampányához képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.