Hirdetés

A Microsoft megszünteti böngészője alapértelmezettségét



|

Hirdetés

Jelenleg amikor az XP felhasználó a „My Music” mappában található „Shop for Music Online” funkciót választja, alapértelmezésben az IE indul el, és a felhasználót a Microsoft Windowsmedia.com weboldalára irányítja - még akkor is, ha a felhasználó alapértelmezésben más böngészőt (a Netscapet vagy az Operát) választotta. A cég már tervezte az elem megváltoztatását, mivel átalakítja az online zenevásárlási funkciót, közölte Stacy Drake, a Microsoft szóvivőnője, aki elmondta, hogy februárban vagy márciusban várható az a Windows frissítés, amely megszünteti a zeneszolgáltatásnál az IE alapértelmezését. De folyik a zeneszolgáltató webhely átépítése is. A szoftveróriás még novemberben jelezte, hogy 2004 folyamán saját zeneletöltési szolgáltatást kíván indítani. A „Shop for Music Online” funkció tavaly év vége óta vált vita tárgyává a Microsoft és az igazságügy ügyvédjei között, akik az elemben a megállapodás megsértését látták.




A Microsoft zenei webhelye az ActiveX vezérlők használatával épült, amelyek az IE-hez vannak optimalizálva. Az átalakított webhely azonban más technológiára épül, így amúgy is meg kívánták szüntetni az IE alapértelmezését, közölte Drake, aki azonban nem árulta el, milyen új technológiáról van szó.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.